Reiseblogg fra Travellerspoint

Reisen

og de første dagene i Leòn

sunny 30 °C

Jeg startet turen kl. 16.00 på fredag. Det var veldig trist å si ha det til Øystein, men 3 måneder går fort:) Jeg tok tog til Oslo og videre til gardermoen. Jeg er så heldig at jeg har ei kusine som kom på toget i Oslo, ble med meg til gardermoen og satt der hele natta for å holde meg med selskap, tusen takk Christina! Jeg møtte Karianne og Jørgen som også skulle til Nicaraguak, og vi hadde det veldig morsomt på vei til London, siden vi fikk sitte sammen. Når vi skulle videre til Miami var Jørgen så heldig at han fikk sitte på buisniss class fordi det var ledig der, så han fikk lenestor og fem retters middag. I Miami ble det skikkelig stress, vi hadde bare halvannen time på oss men måtte hente bagasjen og sjekke den inn på nytt, og gikk igjennom mange sikkerhetskontroller. Vi rakk flyet i siste liten. Men det gjorde ikke ryggsekken min. Typisk meg, heldigvis fikk jeg kofferten så jeg hadde klær. I dag fikk jeg igjen rygsekken også heldigvis!

På bussen fra Managua til Leòn sa en av sjefene her at jeg skulle få bo på rom med en som het Tobias,fordi jeg hadde skrevet til kulturstudier og bedt om det. Det hadde jeg jo ikke, så jeg sa at jeg ikke trodde kjæresten min ville sette så stor pris på det:) Da vi kom til studenthuset hvor jeg skulle bo stod jeg ikke på listene her, typisk. Men jeg fikk bo på rom med ei som heter Suzy. På søndag fant jeg ut at jeg var blitt forvekslet med ei annen som heter Linn, jeg skulle egentlig bo et annet sted, men siden jeg liker meg så godt her fikk jeg bli boende. Vi har det kjempefint her, med hengekøye og gyngestoler. i midten har vi en fin hage, og vi har takterasse. Det bor også en kjempesøt liten valp her som heter Lolo. bor veldig mange kjekke folk her!

Vannet i dusjen her er ikke oppvarmet, så det er en frisk opplevelse. Det var kallere enn jeg hadde trodd når jeg skulle dusje i går, så jeg gjorde meg ferdis så fort jeg kunne. Vi har i allefall vann:) Vi kan ikke kaste papir i doen her, det må legges i en søppelbøtte, det er litt vanskelig å huske på.

Om morgenen blir vi vekket i 5 tiden av personalet som lager frokost, av kirkeklokker og av en overivrig hane. Den begynner gjerne å gale i 3 tiden om natta. Det er også ganske varmt på rommet, vi har vifte, men den bråker en del. Første dagen stod jeg opp halv seks. i 7 tiden dro vi til butikken fo å handle. vi gikk rundt i byen ganske lenge å lette etter den. det er så vanskelig å orientere seg her, alle husene er nemlig like, lave, pastellfargede hus. men det går nok bedre etter hvert. vi gikk på en kjempefin restaurant på kvellen, de hadde veldig god mat og det kostet bare 50 kr for middag og 10 kr for et glass vin.

I dag var første skoledag. Vi tok bussen ut til studiesenteret på stranden. det tok litt over en halvtime på en ekstremt hompete vei. studiesenteret ligger rett på stranden, det er en kjempefin hage med hengekøyer der. det er masse palmer og lang sandstrann. Jeg vasset ut til knærne, mens mange andre kastet seg rett ut i de kjempestore bølgene - hvilket mot! Etterpå spilte vi sandvolleyball - gjett hvem som var dårligst?? ;) men var kjempegøy.

Skrevet av Linn Tone 14:54

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Du må være medlem av Travellerspoint for å reagere på denne reiseblogg.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint